tt

jp

Op dit moment staat er geen workshop ikebana gepland.

Language: English

 
 
 
 
Ikebana
 

Ikebana

Ikebana 生花 betekent letterlijk " verse of levende bloemen" en is de Japanse kunst van het bloemschikken.

In tegenstelling tot de kunst van het bloemschikken in de Westerse wereld, waar het vooral gaat om het maken van een boeket fraai geschikte bloemen, is de Japanse bloemschikkunst meer gericht op het creëren van een perfecte compositie. Er wordt veel aandacht geschonken aan het lijnenspel, het ritme en de kleur. Er wordt gestreefd naar een perfecte harmonie tussen cultuur en natuur, ikebana is bedoeld om iets van de natuur in huis te halen. Daarom worden in een Ikebana-bloemstuk niet alleen bloemen gebruikt maar ook andere delen van de plant of van een andere soort plant; door deze combinatie staat het bloemstuk symbool voor de gehele natuur.

Bij Ikebana is de schaal of vaas die gebruikt wordt minstens zo belangrijk als de bloemen. Deze schaal dient geheel in harmonie te zijn met het te maken bloemstuk. Ook is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het seizoen.

Docente: Mw. Chiyuki Kaneko 

Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen (U leent de vaas, kenzan-bloenprikker en schaar). Bloemen mag u meenemen naar huis.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier, of in 't Japanse Winkeltje.

Let op: Deze workshop wordt gegeven in het Engels.